Våra tjänster

Behöver min hund massage?

Ja alla hundar mår bra av massage:) likväl som för oss människor så kan man ju känna sig lite stel och öm i kroppen till och från.....och så är det även för våra fyrbenta vänner. 

Vuxen hund som ska behålla spänst och styrka som redan finns.

Arbetande hundar som tränar och tävlar mycket där massage medför en snabbare återhämtning, och att hitta eventuella spänningar innan det blir en skada av det.

Jakthunden som behöver en frisk och stark kropp för att prestera på topp under jakten och återhämtning efter jakt.

Hund med utläkt skada, där hunden kanske har felbelastat under längre tid för att avlasta det skadade området och behöver mjuka upp muskulaturen.

Nervös och rastlös hund där massage kan hjälpa till att sänka blodtrycket och få hunden att hitta sitt inre lugn och varva ner.

Äldre hund med stela leder, massagen hjälper att lösa upp spänningar i muskulaturen efter tex ömmande höftled.
Massage, Friskvård och Fysträning


Friskvårdsmassage:

Enbart massage, passar alla hundar tex den äldre hunden där muskler och leder behöver hållas i trim, läs mer här bredvid. Massagen är att jämföra med djupgående idrottsmassage för människor och ingår i behandlingarna nedan där massage ingår. 

  • Nybesök 450kr
  • Återbesök 350kr (inom 3 månader)

Friskvårdskontroll utan behandling 350kr
Återbesök inom tre månader för behandling 350kr
Friskvårdskontroll av muskler, leder. Vi gör en rörelse och funktionsanalys av hundens rörelseapparat, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta kan vara bra att göra både innan och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong eller när man bara vill göra en check att allt står rätt till och såklart även för sällskapshunden.

Friskvårdskontroll med massage 550kr 
Återbesök inom 3 månader för uppföljning och behandling 350kr
Vi gör en rörelse och funktionsanalys av hundens rörelseapparat, palpation av hela hunden, kontroll av muskler och leder, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta kan vara bra att göra både innan och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong och såklart även för sällskapshunden. Här ingår även massagebehandling av hela hunden med fokus på eventuella problemområden som upptäcks under analyserna, det ingår även enklare hemgångsråd/övningar anpassade till det som har upptäckts under analyser och behandling.

Individuell träningsplan inkl friskvårdskontroll, massage och ett återbesök 1200kr
Återbesök inom 3 månader 450kr
Vi gör en friskvårdskontroll av hundens rörelseapparat, muskler, leder och hela hunden palperas igenom, vi gör en rörelseanalys, funktionsanalys och muskelmätning. Hunden får behandlande massage med fokus på det som eventuellt hittas under genomgången, därefter görs en individuell träningsplan efter vilka mål som finns, vilka svagheter hunden har kroppsligt och planen anpassas efter hundens eventuella tävlingsgrenar. Därefter bokas en träff till som ingår i priset och där går vi igenom träningsplanen och behandlar igen vid behov. Detta passar såväl tävlingshunden, jakthunden eller för dig som vill ha en allmänt frisk och sund hund. 

Om ett till återbesök bokas inom 3 månader så gör vi en ny check. Även träningsplanen uppdateras vi går igenom hela hunden igen och kontrollerar så inga reaktioner har uppkommit efter träningen, vi behandlar med massage och uppdaterar träningsplanen med nya, fler eller svårare  övningar, utifrån hur träningen har gått och vilka resultat som uppnåtts. 

OBS!! En friskvårdskontroll är inte att jämföra med en veterinärmedicinsk undersökning! Vi bedömer hundens fysiska status och jobbar med friskvård. Vid misstanke om skada/sjukdom ska du alltid uppsöka veterinär i första hand, 
Det kan även hända att vi avbryter vår kontroll och hänvisar till veterinär istället om vi upptäcker något under analyserna som ligger utanför vårt område.
Jag erbjuder även hembesök inom Oskarshamns kommun till en extra kostnad av 100kr Tex om du inte har tillgång till bil eller miljökänslig hund. (Bor du utanför Oskarshamns kommun hör av dig för prisuppgift.


Vad händer vid massage?

Ökad blodcirkulation, detta gör att läkningsprocessen av en skadad muskel eller sena går snabbare. Förebygger även att nya skador uppstår.

Blodtrycket sänks då muskelspänningar släpper och blodet cirkulerar bättre genom muskeln. 

Lymfcirkulationen ökar, lymfsystemet är en viktig del av hundens immunförsvar, vid massage transporteras kroppens slaggprodukter ut ur kroppen fortare och när lymfvätskan cirkulerar fortare förhindras svullnader, så kallade ödem.

Spänningar i musklerna löses upp och då kan också blodet och syret strömma genom musklerna lättare och smärtor kan minska.

Massage håller även kroppen i bättre fysisk kondition kan öka hundens prestationsförmåga med upp till 20% och trötta muskler återhämtar sig snabbare efter massage. Eventuell ärrvävnad efter äldre skador bibehåller sin elasticitet med massage. Dessutom får hunden en ökad ämnesomsättning och en frisk och glansig päls när talgkörtlar stimuleras under massagen.


Fysträna din hund, Varför då?

Vi kräver mer och mer av våra hundar, dom ska fungera både på tävlingsplanen och i vardagen, och för detta krävs en stark och sund kropp.

Kanske har du något moment som inte vill fungera i träningen det kan vara så att hunden inte har de rätta fyskiska förutsättningarna för att klara av att utföra rörelsen-då kan vi sätta övningar som stärker upp där det behövs.

Har du en hund som är reaktiv och gör utfall så kan fysträning hjälpa din hund att få bättre självförtroende, så att den känner sig starkare och mycket av psykiska problem kan förbättras eller  till och med försvinna.

Du bygger genom fysträningsövningar ett bättre samarbete och kontakt med din hund och du får en hund som kommer må bra både fysiskt och psykiskt, en kropp som kommer hålla sig fräsch längre upp i åren, skador kommer förebyggas och bli lindrigare om oturen är framme, och en eventuell rehab kommer att gå snabbare om hunden är vältränad sen innan. 

Detta är bara några av fördelarna med fysträning......och vem vill inte ge sin hund detta, hör av dig så gör vi upp en unik träningsplan just för er och era förutsättningar. 


Trimning/Klippning och

Övrig Pälsvård

Priser:

Vardagsklippning

Liten hund: 490kr

(tex pomeranian, shitzu, lhasa apso)

Mellan hund: 590kr 

(tex pumi, lagotto, mellanpudel, wheatenterrier)

Stor hund: 690kr

( tex. Storpudel, retriver, stora blandraser tex pudel/labrador mfl)

OBS: ovanstående priser avser  nybadad, torr och tovfri hund


"Stora spapaketet"

helklippning, borstning/kamning, bad, fön.

Liten hund: 690kr

Mellan hund: 850kr

Stor hund: 990kr

"Lilla spapaketet"

putsning, borstning/kamning, bad, fön.

Liten hund: 550kr

Mellan hund: 650kr

Stor hund: 750kr


Trimning/Plockning av mindre/mellanstora strävhårsraser 

tex tax, borderterrier, jack russel 790kr


Underullsbehandling

borttagning av lös underull, bad och fön.

Liten hund tex pomeranian 590kr

Mellan hund tex finsk lapphund 690kr

Stor hund tex långhårig collie 790kr

Valpar 

Valpklippning 375kr (helklippning efter vad valpen tillåter och klarar av för dagen)

Valpträning 150kr 

ca 30 min, vi tränar på att hanteras och klipper lite, lyssnar på trimmaskin och fön mm. anpassas efter individ och vad som behöver tränas på, bra att boka denna tjänst tidigt så fort valpen kommit hem innan en helklippning behövs. En del behöver komma flera gånger, och glöm inte att träna hemma ;)

Pälsunderhåll

Bad, fön, kamning & borstning. (tovfri hund)

Liten hund: 300kr

Mellan hund: 350kr

Stor hund: 400kr


Bara Bad

bad och fön

Liten hund slät/korthårig: 250kr

Mellan hund slät/korthårig: 300kr

Stor hund slät/korthårig: 350kr


Putsning (tovfri hund)

huvud tassar och rumpa (perfekt mellan helklippningarna)

Liten hund: 300kr

Mellan hund: 350kr

Stor hund 400kr

Tovutredning 

550kr/timme

Kan bokas som tilläggstjänst till alla övriga tjänster om man vill behålla pälsen, men i vissa fall och i samråd med ägaren kan ibland nedrakning vara enda utvägen om hunden är för tovig och för att undvika obehag för hunden, med möjlighet  för ägaren att börja om på nytt och hålla efter pälsvården bättre.


Övriga priser:

Kloklippning: 150kr 

Örontvätt 150kr

Kloklippning i samband med annan behandling 100kr

Örontvätt i samband med annan behandling 100kr


Wheatenterrier tas även emot för utställningsklippning ring/sms för bokning

0723895964

inkl. bad/fön, kloklipp och örontvätt vid behov.

Pris: 1200kr


OBS!!!

Det kan hända att vi avbryter klippning/behandling om vi anser att hunden inte klarar av behandlingen av någon anledning, antingen fysiskt eller psykiskt, vi tvingar oss aldrig på någon hund, utan kan i vissa fall hänvisa till att träna mer hemma på hantering eller om vi misstänker att hunden har ont hänvisa er att uppsöka veterinär.


Privatträning

Du kanske har svårt att passa in tid till kurser i ditt liv eller har en hund som har svårt att vara i grupp? Då kanske privatträning är ett alternativ för dig och din hund. Jag erbjuder i dagsläget

allmänlydnadsträning dvs grundläggande vardagsträning, kontakt, belöningar, passivitetsträning, gå fint i koppel, lägga grunden för bra hundmöten, osv, träningen läggs upp efter individ och önskemål. 

Pris 550kr/timme i detta ingår enskild träning både teoretiskt och praktiskt, mejlutskick med övningar efter träningstillfället.

Bokar du flera tillfällen ingår mejlutskick efter varje tillfälle, feedback och konsultation via telefon och/eller mejl mellan gångerna.

3 gånger 1485kr

5 gånger 2200kr

Företaget är registrerat hos bolagsverket och innehar f-skatt.

Försäkring genom SFKM (svenska förbundet för kompletärmedicin)