Kurser

Aktuella kurser

Pälsvårdskurs 
När: Datum kommer till höst/vinter 2022/23
Var: Klubbstugan på Oskarshamns brukshundklubb
Pris: 550kr/person inkl fika
en hårig heldag:) med råd och tips kring hur du sköter din hunds päls på bästa sätt, klippning, tovutredning, bad mm, vi kommer även prata om hantering i vardagen, kloklipp, öronvård, tandvård. Denna kurs vänder sig framförallt till klippraser både renrasiga och blandraser. Max 8 deltagare. Pälsvårdsprodukter och verktyg kommer finnas till försäljning under dagen. 

Du anmäler dig till hunderietioskarshamn@gmail.com 

Skriv ditt namn adress telefonnummer, din hunds namn och ras/raser.

Mer information om dagen och betalningsinformation kommer skickas ut närmare kursdagen. 


Balansbollskurs grund

När: Datum kommer, höst/vinter 2022/23

Var: Klubbstugan Oskarshamns brukshundklubb

Pris: 550kr/person inkl fika


Vi lär oss grunderna i balansbollsträning, detta passar alla hundar över ett år och både för sällskapshundar och tävlingshundar. Vi blandar teori och praktik under dagen. Max 8 deltagare

Balansbollsträning är ett utmärkt och roligt sätt att förbättra din hunds balans koordination stabilitet och styrka. Det är en form av träning som är skonsam och kontrollerad och dessutom ger din hund mental stimulans.

Här kommer vi åt att träna de små viktiga lednära musklerna för att få en bra grundstabilitet och koordination oavsett om din hund är sällskapshund eller tränar/tävlar på elitnivå.

Här kan vi också förebygga många framtida problem både i muskler och leder och om olyckan skulle vara framme och din hund får en skada så blir återhämtningen så mycket snabbare om den är bra grundtränad. Förutom att träning med balansboll både är effektivt och roligt så ökar den kontakten och samarbetet mellan dig och din hund. 

Du anmäler dig till hunderietioskarshamn@gmail.com 

Skriv ditt namn adress telefonnummer, din hunds namn och ras/raser.

Mer information om dagen och betalningsinformation kommer skickas ut närmare kursdagen. 


Kursutbud

Är ni ett träningsgäng, förening eller brukshundklubb? Då kan ni boka upp en kurs med mig hos er!  Allt kan anpassas efter era önskemål, man kan boka upp flera kvällar, en halv/heldag, eller en hel helg.


Fysträning- går att anordna både utomhus och inomhus. Denna kurs går att anpassa efter tävlingsgren, tex agilityhunden, lydnads/rallyhunden, sällskapshunden eller seniorhunden, vi jobbar med övningar för att träna hunden i den gren den sen ska prestera i så att rätt muskler är tränade för att på bästa sätt kunna utföra de moment som ingår. Eller vill vi "bara" bygga en så frisk och hållbar sällskapshund som möjligt som får leva ett långt och sunt liv. Kursen innehåller både teori och praktik med egen hund. Max 8 deltagare. Hundarna måste vara fullt friska och ha fyllt 1år. Går att boka antingen som:  

1. Kvällskurs ca 1.5-2 timmar/tillfälle och 3 tillfällen (inom 1 timmes bilväg) Pris: 6500kr

2. En heldag Pris: 5500kr

Massera din egen hund- en halvdag/kväll med genomgång av hur du bäst underhåller din hunds muskulatur och leder med massage och rörlighetsövningar. Kursen Innehåller både teori och praktik på din egen hund. Anordnas inomhus med hundar som kan vistas och slappna av i grupp. Max 8 deltagare. Hunden måste vara fullt frisk och ha fyllt 1år. Pris: 3500kr

Pälsvårdskurs- en hårig heldag:) med råd och tips kring hur du sköter din hunds päls på bästa sätt, klippning, tovutredning, bad mm, vi kommer även prata om hantering i vardagen, kloklipp, öronvård, tandvård. Denna kurs vänder sig framförallt till klippraser både renrasiga och blandraser. Anordnas inomhus. Max 8 deltagare. Pälsvårdsprodukter och verktyg kommer finnas till försäljning under dagen. Pris: 5500kr

Balansbollskurs-  Grundkurs eller fortsättningskurs, Hundarna måste ha fyllt 1år. Vi blandar både teori och praktik och anpassar övningarna efter hundarnas förmåga.  Balansbollsträning är ett utmärkt och roligt sätt att förbättra din hunds balans koordination stabilitet och styrka. Det är en form av träning som är skonsam och kontrollerad och dessutom ger din hund mental stimulans. 

Här kommer vi åt att träna de små viktiga lednära musklerna för att få en bra grundstabilitet och koordination oavsett om din hund är sällskapshund eller tränar/tävlar på elitnivå.

Här kan vi också förebygga många framtida problem både i muskler och leder och om olyckan skulle vara framme och din hund får en skada så blir återhämtningen så mycket snabbare om den är bra grundtränad. Förutom att träning med balansboll både är effektivt och roligt så ökar den kontakten och samarbetet mellan dig och din hund.  Max 8 deltagare. 

Antingen 3 kvällar(inom 1 timmes bilväg) 6500kr

eller en heldag Pris: 5500kr
Ni står för passande lokal, eventuell logi och milersättning kan tillkomma beroende på plats.

Alla priser är inkl moms. Kurserna går att kombinera om ni vill boka upp flera dagar/tillfällen.

Boka två heldagar på en helg för 9000kr


Vid bokning eller bara förfrågan ring 0723895964

eller mejla hunderietioskarshamn@gmail.com


Välkomna!!!