Friskvård


Massage, Friskvård och Fysträning

Friskvårdskontroll utan behandling 475kr

Friskvårdskontroll av muskler, leder. Vi gör en rörelse och funktionsanalys av hundens rörelseapparat, palpation av muskler och leder, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta kan vara bra att göra både innan och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong eller när man bara vill göra en check att allt står rätt till och såklart även för sällskapshunden.


Friskvårdskontroll med massage/behandling 

Nybesök: 750kr
Återbesök inom 3 månader för 
uppföljning och behandling: 

450kr

Vi gör en rörelse och funktionsanalys av hundens rörelseapparat, palpation av hela hunden, kontroll av muskler och leder, här kan vi i ett tidigt skede upptäcka avvikelser som vi kan behandla i tid innan det blir till ett större problem och i värsta fall en skada. Detta kan vara bra att göra både innan och efter en eventuell tävlings/jaktsäsong och såklart även för sällskapshunden. Här ingår massagebehandling och eventuellt behandling med mikroström/laser/thumper vid behov, med fokus på eventuella problemområden som upptäcks under analyserna, det ingår även hemgångsråd/övningar anpassade till det som har upptäckts under analyser och behandling.

 Om ett återbesök bokas inom 3 månader så gör vi en ny check. Även träningsplanen uppdateras vi går igenom hela hunden igen och kontrollerar så inga reaktioner har uppkommit efter träningen, vi behandlar med massage/laser/thumper och uppdaterar träningsplanen med nya, fler eller svårare övningar, utifrån hur träningen har gått och vilka resultat som uppnåtts.

OBS!! En friskvårdskontroll är inte att jämföra med en veterinärmedicinsk undersökning! Vi bedömer hundens fysiska status och jobbar med friskvård. Vid misstanke om skada/sjukdom ska du alltid uppsöka veterinär i första hand, Det kan även hända att vi avbryter vår kontroll och hänvisar till veterinär istället om vi upptäcker något under analyserna som ligger utanför vårt område.


Laserbehandling

Ingår vid behov i de olika friskvårdstjänsterna, men i vissa fall tex vid senskada, sårläkning, muskelbristningar mm krävs täta laserbehandlingar för att nå ett positivt resultat då har vi följande alternativ:

5 behandlingar 1500kr

10 behandlingar 2500kr


Behöver min hund massage & friskvård?

Ja alla hundar mår bra av massage & friskvård likväl som för oss människor så kan man ju känna sig lite stel och öm i kroppen till och från.....och så är det även för våra fyrbenta vänner.

Vuxen hund som ska behålla spänst och styrka som redan finns.

Arbetande hundar som tränar och tävlar mycket där massage medför en snabbare återhämtning, och att hitta eventuella spänningar innan det blir en skada av det.

Jakthunden som behöver en frisk och stark kropp för att prestera på topp under jakten och återhämtning efter jakt.

Hund med utläkt skada, där hunden kanske har felbelastat under längre tid för att avlasta det skadade området och behöver mjuka upp muskulaturen.

Nervös och rastlös hund där massage kan hjälpa till att sänka blodtrycket och få hunden att hitta sitt inre lugn och varva ner.

Äldre hund med stela leder, artros, massagen hjälper att lösa upp spänningar i muskulaturen efter tex ömmande höftled.

Vad händer vid massage?

Ökad blodcirkulation, detta gör att läkningsprocessen av en skadad muskel eller sena går snabbare. Förebygger även att nya skador uppstår.

Blodtrycket sänks då muskelspänningar släpper och blodet cirkulerar bättre genom muskeln.

Lymfcirkulationen ökar, lymfsystemet är en viktig del av hundens immunförsvar, vid massage transporteras kroppens slaggprodukter ut ur kroppen fortare och när lymfvätskan cirkulerar fortare förhindras svullnader, så kallade ödem.

Spänningar i musklerna löses upp och då kan också blodet och syret strömma genom musklerna lättare och smärtor kan minska.

Massage håller även kroppen i bättre fysisk kondition kan öka hundens prestationsförmåga med upp till 20% och trötta muskler återhämtar sig snabbare efter massage. Eventuell ärrvävnad efter äldre skador bibehåller sin elasticitet med massage. Dessutom får hunden en ökad ämnesomsättning och en frisk och glansig päls när talgkörtlar stimuleras under massagen.

Fysträna din hund, Varför då?

Vi kräver mer och mer av våra hundar, dom ska fungera både på tävlingsplanen och i vardagen, och för detta krävs en stark och sund kropp.

Kanske har du något moment som inte vill fungera i träningen det kan vara så att hunden inte har de rätta fyskiska förutsättningarna för att klara av att utföra rörelsen-då kan vi sätta övningar som stärker upp där det behövs.

Har du en hund som är reaktiv och gör utfall så kan fysträning hjälpa din hund att få bättre självförtroende, så att den känner sig starkare och mycket av psykiska problem kan förbättras eller till och med försvinna.

Du bygger genom fysträningsövningar ett bättre samarbete och kontakt med din hund och du får en hund som kommer må bra både fysiskt och psykiskt, en kropp som kommer hålla sig fräsch längre upp i åren, skador kommer förebyggas och bli lindrigare om oturen är framme, och en eventuell rehab kommer att gå snabbare om hunden är vältränad sen innan.

Detta är bara några av fördelarna med fysträning......och vem vill inte ge sin hund detta, hör av dig så gör vi upp en unik träningsplan just för er och era förutsättningar.